duminică, 1 august 2010

Timisoara a remizat la limita cu Medias

Gaz Metan Medias a pierdut in prelungiri victoria cu FC Timisoara, dupa ce a condus cu 2-0 pana in minutul 70 si a fost egalata in minutul 91. Eric a reusit dubla pentru Medias, prin golul din penalty din minutul 15 si cel marcat in minutul 47, iar Timisoara a revenit prin reusita lui Magera, golul egalizator fiind marcat de Axente.
Pe stadionul municipal din Sibiu, acolo unde Gaz Metan isi va disputa meciurile de pe teren propriu pana in toamna, Mediasul a primit vizita Timisoarei, echipa destul de obosita dupa prima mansa din Europa League cu finlandezii de la MyPa.

Tocmai de aceea, desfasurarea meciului n-a fost tocmai surprinzatoare. Desi timisorenii au inceput mai hotarat partida, mai proaspeti in joc si in gandire s-au dovedit a fi gazarii, care au pornit cu un moral bun dupa prima victorie in acest sezon cu Victoria Branesti din etapa trecuta.

Minutul 6 a adus prima mare ocazie a meciului, la sutu lui Mircea Axente din afara careului, mingea intalnind bara din dreapta lui Razvan Plesca, portar titularizat in premiera la Gaz Matan in locul accidentatului Buchta. Insa scorul a fost deschis de Eric de Oliveira din penalty, in minutul 15, dupa lovitura de pedeapsa obtinuta de Alex Munteanu, care fusese faultat de Sepsi in careul banatean.

A urmat o perioada de presing al timisorenilor, in cautarea disperata a unui gol egalizator, insa Magera, Goga sau Mera n-au reusit sa bage mingea in ate. Goga chiar ramasese in minutul 45 singur cu Plesca in careu, insa fostul portar al Iasiului a parat cu o interventie de exceptie.

Nici n-a inceput bine repriza secunda ca Mediasul conducea pe tabela cu 2-0. Acelasi Eric l-a ridiculizat pe Alexa in banda dreapta, a recuperat mingea din fata capitanului Timisoarei si l-a lasat pe drum, pentru a inscrie apoi cu un sut plasat la prima bara de la 20 de metri, fara sanse pentru Pantilimon.

Magera putea readuce Timisoara in joc la cateva minute distanta, dupa ce a profitat de o respingere gresita a gazarilor si a sutat naprasnic din dreapta careului advers, insa mingea a trecut la cativa centimetri de poarta. Azente putea inscrie si el in minutul 57, insa Plesca a scos lovitura de cap a atacantului revenit pe Bega de la Otelul Galati.

Intre timp, Mediasul n-a lasat garda jos, aparandu-se cu exactitate, dar atacand in acelasi timp in viteza pe contraatac. Putea fi 3-0 pentru Gaz Metan in minutul 69, cand neobositul Eric a fost lansat de Parvulescu pe contraatac, insa sutul sau din prima din interiorul careului a trecut pe langa coltul lung.

Imediat dupa ce Mansour a intrat in locul lui Goga in minutul 71, Timisoara a redus din diferenta prin Magera, sutul violent cu stangul al lui Magera din 20 de metri, facand inutil plonjonul disperat al lui Plesca. Timisoara a fost aproape de egalare in minutul 82, cand lovitura de cap a lui Cisovsky din apropiere a fost parata exceptional de Plesca, din mana portarului mingea mergand apoi in bara din dreapta.

Pana la urma, presiunea sufocanta a timisorenilor de pe final si-a aratat rezultatele in prelungiri, cand Mircea Axente l-a lasat simplu spectator pe Plesca, dupa o lovitura de cap bine plasata din interiorul careului.

Gaz Metan Medias: 12. Plesca - 16. R. Zaharia (3. Trtovaci '82), 19. Fl. Lazar, 13. Khubutia, 88. Pîrvulescu (18. Prekop '87) - 7. Kubala, 21. Todea, 15. Hoban - 27. Eric de Oliveira, 5. Muntean - 2. Aganovici (9. Litu '89). Antrenor: Cristian Pustai.

FC Timisoara: 29. Pantilimon - 13. Scutaru, 14. Mera, 28. Cisovsky, 8. Sepsi - 7. Curtean (10. Tames '60), 55. Bourceanu (31. Poparadu '67), 5. Alexa, 21. Goga (11. Mansour '71) - 17. Magera, 9. Axente. Antrenor: Vladimir Petrovici.

Cartonase galbene: Todea '5, Fl. Lazar '55, Plesca '85, Trtovaci '90+3 / Bourceanu '38, Cisovsky '44, Magera '64, Scutaru '78.

Au arbitrat: Ovidiu Hategan (central) - Cristian Nica, Miclos Nagy (asistenti) - Mihai Prodan (rezerva).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu