vineri, 27 august 2010

Steaua intra in grupele Ligii Europa!!! Tatarusanu erou. Doar Steaua tine steagul sus

Steaua intra in grupele Ligii Europa!!! Tatarusanu erou. Doar Steaua tine steagul sus
Steaua a obtinut calificarea in grupele Europa League, dupa ce a invins pe Grasshopper Zurich cu scorul general de 5-4. In tur a fost 1-0pentru Steaua, care a obtinut in retur o remiza la penalty-uri, scor 4-4. Scorul a fost deschis de Salatic, in minutul 77, meciul fiind trimis in prelungiri, apoi la penalty-uri. Stancu, Surdu, Anghelov si Latovlevic au marcat pe rand pentru Steaua, in timp ce Tatarusanu a parat doua lovituri ale elvetienilor, fiind eroul meciului.


Fara Nicolita si Kapetanos, doua piese de baza in ofensiva Stelei, echipa lui Ilie Dumitrescu a inceput timid meciul de pe arena din Zurich, aratand nu doar respect pentru adversar, dar si o anumita frica in joc.

Din acest motiv prima repriza a apartinut aproape in totalitate gazdelor, care si-au creat cateva faza foarte periculoasa in jumatatea ros-albastrilor, dar si unele ocazii mari de a inscrie. Minutul 10 a adus prima ocazie de gol a elvetienilor, Innocent Emeghara sutand peste poarta o minge scapata de Tatarusanu, dupa ce portarul Stelei parase un sut violent din centrul careului.

Tot Tatarusanu a scapat Steaua de emotii in minutul 17, dupa ce a prins pentru moment un sut puternic expediat de Cabanas din lovitura libera. Portarul stelist a scapat mingea, dar tot el a revenit si a retinut, faza care s-a repetat de cateva ori in aceasta partida in interventiile lui Tatarusanu.

Cea mai importanta faza a celor de la Grasshopper a avut loc cu un minut inainte de pauza, cand Innocent Emeghara a ramas singur in careul Stelei si a inscris, insa reusita nu a fost validata din cauza semnalizarii unei pozitii de offside de la margine, decizie la limita a asistentului sarb.

De cealalta parte, Steaua a fost departe de forma aratata in meciul tur sau in ultimele partide din campionat. Trupa din Ghencea a stat mai mult in aparare, pentru a bloca presingul sufocant al elvetienilor, iar putinele incercari de a iesi in ofensiva, s-au incheiat cu pase lungi, prea lungi, in adancime pentru romeo Surdu, sau cu centrari timide si fara periculozitate in careul advers.

Repriza secunda a inceput cu alte ocazii de zile mari ale elvetienilor. Emeghara si Toko au trecut de cateva ori agonizant pe langa gol in minutele 51 si 54. In prima faza mingea sutata din lateral dreapta a trecut prin fata portii si a doi jucatori elvetieni, pentru ca in a doua faza, Tatarusanu sa scape mingea din maini in fata lui Toko, insa acesta nu a reusit sa reia in poarta goala.

Primele ocazii de gol ale Stelei au venit dupa minutul 60. In aceeasi faza Romeo Surdu a fost aproape de a deschide scorul, prima data sutul sau din lateral stanga fiind respins de portar in partea opusa, de unde Radut a recentrat tot la Surdu, al carui al doilea sut a fost din nou parat de Benito.

Jocul s-a mai echilibrat fata de prima repriza, Steaua aparand tot mai mult si mai amenintator in jumatatea adversa. Principalul motiv al revenirii Stelei a fost inlocuirea lui Dorel Stoica, cu Anghelov, care a avut si el o ocazie de a inscrie in minutul 70, cand sutul sau a fost retinut cu dificultate de portarul elvetienilor.

Minutul 77 a adus si primul gol al meciului de la Zurich, Salatic marcand dupa o faza confuza in careul Stelei. Surdu a cazut in careu acuzand o accidentare, arbitrul sarb a lasat jocul sa continue, desi stelistii cereau intreruperea jocului. Salatic a profitat de zapaceala din defensiva stelistilor si a marcat cu un sut din intoarcere din centrul careului.

Bogdan Stancu putea decide calificarea Stelei in minutul 86, cand, in urma unei faze personale de toata frumusetea, a patruns in dribling in careul advers, insa nu a gasit spatiul portii cu un sut plasat in stanga, meciul intrand astfel in prelungiri.

Cu cateva secunde inainte de finalul primei reprize de prelungiri, pericolul numarul 1 al Stelei, Romeo Surdu, a avut posibilitatea de a obtine calificare ros-albastrilor. Matei a centrat perfect din banda dreapta pana la Surdu, a carui lovitura de cap din centrul careului a trecut la cativa centimetri de bara din stanga, portarul elvetienilor ramanand inert pe linia portii.

Replica gazdelor a venit in a doua repriza de prelungiri. Toko a pasat pe culoar la Adili in stanga, acesta a ajuns in careu in preajma portii, de unde a pasat la Hajrovic, a carui lovitura de cap din 7 metri a trecut peste transversala.

Ajunsi la penalty-uri jucatorii Stelei si-au pastrat calmul si au transformat pe rand loviturile de departajare prin Stancu, Surdu, Anghelov si Latovlevic. Eroul Stelei a fost insa Tatarusanu, care a parat fenomenal doua executii ale evletienilor, ducandu-si echipa in grupele Ligii Europa.

Grasshopper Zurich: 27. Benito - 3. Paulinho, 4. Vallori, 6. Smiljanici, 2. Voser - 35. Salatici - 9. Lang (14. Hajrovici '46), 15. Cabanas (8. Abrashi '82), 28. Toko, 31. Zuber (25. Adili '72) - 7. I. Emeghara. Antrenor: Ciriaco Sforza.

Steaua: 12. Tatarusanu - 3. Emeghara, 4. Abrudan, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 5. D. Stoica (20. Angelov '55), 26. Bicfalvi - 8. Radut (91. C. Matei '83), 10. Cr. Tanase, 24. Surdu - 28. B. Stancu. Antrenor: Ilie Dumitrescu.

Cartonase galbene: I. Emeghara '80 / Abrudan '16, Geraldo '30, Angelov '75, Emeghara '81. Latovlevici '92.

Arbitri: Milorad Mazici - Milovan Ristici, Igor Radojcici - Miodrag Gogici (toti Serbia).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu