duminică, 15 august 2010

Dinamo a facut spectacol cu Rapid

Dinamo a revenit spectaculos si a castigat cu 3-2 derby-ul cu Rapid, dupa ce a fost condusa cu 2-0 la pauza. Rapid a dominat copios prima repriza, cand a si marcat de doua ori prin Ovidiu Herea. Insa Dinamo a revenit incredibil dupa pauza, cand a reusit egalarea prin cele doua goluri ale lui Liviu Ganea si a trecut in avantaj prin reusita lui Gabi Torje.

Inceput inca dinainte de fluierul de start, prin razboiul dintre cele doua galerii purtat pe strazile Bucurestiului, derby-ul dintre Dinamo si Rapid pe arena din Stefan cel Mare si-a respectat statutul, spectacolul fiind la loc de cinste in acest meci.

Dupa un start in forta al giulestenilor atat in teren, cat si in tribune unde suporterii Rapidului au aprins zeci de fumigene, Cristi Balaj a fost nevoit sa intrerupa meciul in minutul 9 pentru cateva zeci de secunde, din cauza fumului gros care a acoperit terenul si a afectat vizibilitatea.

Cu un minut inainte de implinirea primului sfert de ora de joc, Rapid a deschis scorul in urma unei faze ciudate. O lovitura libera din pozitie centrala s-a incheiat cu un sut in zid al lui Herea, mingea a sarit cu noroc inapoi la giulesteni, acestia au pasat in careu pentru Bozovic, care a trimis mai departe excelent pentru Herea, sutul mijlocasului sub transversala invingandu-l pe Naumovski.

Herea putea reusi dubla in minutul 28, dupa o eroare a defensivei dinamoviste. Mijlocasul a primit o pasa superba din banda dreapta, insa a sutat incredibil pe langa poarta din doar 7 metri.

De cealalta parte, jocul a mers foarte greu. Constructia cainilor a avut de suferit, la fel si finalizarea, putinele actiuni ofensive ajunse in careul adver, neavand un grad de periculozitate crescut la poarta lui Bornescu.

Doar faza din mintutul 41, creata de "printul" Adrian Cristea, poate fi trecuta la capitolul ocazii. Mijlocasul cainilor a executat in forta o lovitura libera obtinuta de Torje la 30 de metri de poarta, insa sutul puternic al lui Cristea a trecut putin pe langa poarta rapidistilor.

Sburlea si-a trecut si el in cont o ocazie cu doua minute inainte de pauza, cand a primit in marginea careului, si-a facut mingea pe dreptul si a sutat pe jos, insa Naumovsji a scos cu piciorul. Nici n-au apucat dinamovistii sa ajunga la mijlocul terenului, ca giulestenii au revenit in atac. Mingea a ajuns la Herea, care a patruns in dribling pe langa Moti in careu si a sutat cu efect la coltul lung, reusind dubla.

Inexistent in prima repriza, Andrei Cristea a fost inlocuit la pauza de Liviu Ganea. Ioan Andone putea sa ia aceeasi decizie si in cazul lui Marius Niculae, care nu s-a vazut deloc nu doar in acest meci, ci in toate partidele cainilor din acest sezon.

Partea a doua a intalnirii a debutat cu o mare ocazie a gazdelor. Adrian Cristea a centrat superb din corner de pe stanga, mingea a cazut in fata portii in careul mic, a trecut printre Djakaridja Kone si Bornescu si a lovit bara din dreapta inainte de a iesi in aut. La cateva minute distanta a venit si golul dinamovistilor, Liviu Ganea reducand din diferenta, spre bucuria suporterilor si a lui Andone care s-a dovedit extrem de inspirat la pauza.

Minutul 57 a adus o noua ocazie imensa a alb-rosilor. Adrian Cristea l-a gasit pozitionat excelent pe Marius Niculae in careu, acesta a intors din fenta un adversar si a tras pe jos din cativa metri, insa Bornescu a parat. Mingea a sarit apoi la Torje, insa acesta nu a reusit sutul din careul mic, Marcos Antonio respingand in corner.

Rapidistii au replicat imediat, incercand sa demonstreze ca nu au cedat de tot initiativa. Dupa un contraatac in viteza pe partea stanga, mingea a fostr trimisa in careu la Sburlea, care a deviat din prima spre coltul lung, insa mingea a ocolit de putin poarta.

Dinamo a revenit apoi in atac, luand cu asalt poarta lui Bornescu. Acesta a cedat sub asediul dinamovist in minutul 63, cand dupa doua interventii exceptionale la suturile adversarilor, n-a mai avut ce face la un nou sut al lui Liviu Ganea, care a inscris al doilea sau gol in doar un sfert de ora.

Doar trei minute au trecut si Dinamo a preluat conducerea pe tabela, dupa un euro-gol marcat de Gabriel Torje, care l-a invins pe Bornescu printr-o executie de senzatie de la peste 30 de metri lateral dreapta. Rapid putea restabili egalitatea in faza urmatoare, in care Naumovski a scos in prima faza de sub transversala un sut al lui Herea, pentru ca imediat sa respinga de la radacina barei o lovitura de cap a lui Sburlea.

Minutul 80 a marcat revenirea in teren in tricolul alb-rosu pentru Ionel Danciulescu, acesta intrand in locul capitanului Marius Niculae.

Ultima sansa de egalare a rapidistilor a avut loc in minutul 88. Lazar a centrat perfect la inaltime de la distanta, mingea a ajuns la Cassio, proaspat intrat in teren, insa lovitura acestuia de cap din apropiere a fost retinuta excelent de Naumovski.

Dinamo a ramas in inferioritate numerica in prelungirim, dupa ce Juan Pablo Garat a primit al doilea galben pentru o gafa stupida, in care a impiedicat executarea unei faze fixe.

Onlinesport: Irina Maxim

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu