duminică, 8 august 2010

Timisoara a castigat acasa cu CFR

FC Timisoara s-a impus pe teren propriu cu campiona Romaniei, invingand CFR Cluj cu 3-2. Scorul a fost deschis de Sasa Bjelanovic pentru clujeni, Curtean a egalat, Axente a dus Timisoara in avantaj, pentru ca tot Curtean sa inscrie pentru gazde. Emmanuel Kone a stabilit scorul final in al patrulea minut de prelungiri.

Timisoara putea incepe in avantaj pe tabela meciul cu CFR Cluj, Mircea Axente trimitand mingea in bara inca din al treilea minut de joc. Presiunea sufocanta a timisorenilor a continuat pentru minute bune, Magera semnand si el doua mari ocazii de a marca pana in minutul 10.

Tot Magera a reprezentat principalul pericol al timisorenilor, atacantul avand ratare dupa ratare. Si Goga si-a trecut numele pe lista ratangiilor in minutul 24, sutul sau din doar 5 metri trecand peste poarta.

La doar doua minute distanta, un contraatac al clujenilor a confirmat zicala ca "ocaziile se razbuna". Sasa Bjelanovic a scapat singur pe contraatac si a inscris in poarta lui Claro. Insa bucuria ardelenilor n-a durat prea mult, in minutul 29 Curtean restabilind egalitatea cu un sut din interiorul careului.

Partida a prins un ritm excelent, cu combinatii in viteza, actiuni spectaculoase de atac si ocazii la ambele porti. Timisoara si-a reluat jocul de posesie prelungita si in minutul 37 Axente a dus banatenii in avantaj, dupa o faza frumoasa creata de Bourceanu.

Repriza secunda s-a desfasurat in acelasi ritm nebun. Atat Timisoara, cat si Clujul au incercat sa-si impuna stilul de joc in zona mediana si sa surpinda defensiva adversa prin faze rapide de atac. De reusit, au reusit doar banatenii, in minutul 61 Curtean marcand pentru 3-1, dupa o faza superba creata de Axente in banda dreapta.

Din minutul 65 Andrea Mandorlini l-a trimis in teren pe Lacina Traore, in speranta ca inaltul atacant va face diferenta in careul advers. Insa meciul a ramas la fel de echilibrat, mai periculosi ramanand tot timisorenii. Cu un sfert de ora inainte de final, Curtean putea reusi dubla, dar torpila lui de senzatie a trecut putin peste poarta.

In al patrulea minut de prelungiri, Emmanuel Kone, intrat in repriza secunda, a stabilit scorul final, marcand al doilea gol al clujenilor cu o bolta peste Taborda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu