luni, 16 august 2010

Steaua s-a impus acasa cu Victoria Branesti

Steaua s-a impus acasa cu Victoria Branesti
Steaua a castigat partida de pe teren propriu cu Victoria Branesti, scor 2-1, un meci cu destule probleme de arbitraj. Bogdan Stancu a deschis scorul in prima repriza, Olariu a egalat din penalty dupa pauza, pentru ca Stancu, tot din penalty, sa duca Steaua in avantaj. Amble lovituri de la 11 metri au fost acordate usor de Sebastian Coltescu, Steaua reclamand o alta lovitura de pedeapsa in prima repriza, cand Kapetanos a fost tras de tricou in careu.

Cu mai multi fani stelisti la portile stadionului decat in tribune, Steaua a inceput cu multa prudenta meciul din Ghencea cu nou-promovata Victoria Branesti. La primul meci al ros-albastrilor cu Ilie Dumitrascu pe banca, Steaua nu a avut parte de sustinerea suporterilor, ca in partida cu U Craiova, fanii stelistilor declansand un nou protest la adresa conducerii, dupa plecarea lui Victor Piturca.

In teren, meciul a fost la discretia stelistilor, care au dominat copios, reusind sa-si creeze destule ocazii clare de gol, Doar Kapetanos a avut trei oportunitati mari de a deschide scorul, insa a tratat fazele cu prea multa seninatate si a irosit ocazii dupa ocazii.

Pana la urma, erorile de la finalizare ale lui Kapetanos au fost reparate de Bogdan Stancu in minutul 29, dupa o faza bine construita a gazdelor. Latovlevic a pasat lung de pe stanga in cealalta margine de careu la Nicolita, acesta a intors cu capul mingea in centrul careului la Stancu, a carui reluare cu capul l-a invins pe Cernea.

La cateva minute distanta, Kapetanos a primit o pasa din lovitura libera, insa n-a reusit sa continue faza, acuzand ca a fost tras de tricou. Insa arbitrul nu s-a lasat impresionat de gesturile atacantului grec si a lasat jocul sa continue.

Pana la pauza, doar Cristi Tanase a mai amenintat poarta adversa cu un sut de la distanta care s-a dus alaturi, in timp ce Victoria Branesti a avut o singura faza importanta, in minutul 40, cand sutul lui Popa de la mare distanta a trecut milimetric peste transversala, Tatarusanu fiind surprins iesit mult din poarta.

Cu avantaj pe tabela si dupa o prima repriza fara emotii, Steaua a intrat foarte relaxata in partea secunda a intalnirii. Iar la 10 minute de la reluarea jocului, Sebastian Coltescu a indicat punctul cu var dupa ce Prodan a cazut usor in careul Stelei in duel cu Geraldo Alves. Vasile Olariu a executat cu siguranta si a egalat situatia pe tabela de marcaj.

Insa Steaua nu a dat impresia ca este afectata de revenirea oaspetilor si a continuat presiunea sufocanta la poarta lui Cernea, eroul Branestiului respingand in cateva situatii limita cu refleze de senzatie.

In minutul 67, Coltescu a iesit inca o data la rampa cu un penalty acordat usor, de aceasta data pentru Steaua dupa ce Stancu a fost impins in careu la o centrare de pe stanga. Tot Stancu a transformat cu o scarita superba si a readus formatia din Ghencea in avantaj.

Finalul de meci a fost unul linistit. Steaua n-a mai fortat in atac, preferand un joc prudent, fara sa-si asume prea multe riscuri. De altfel, toate schimbarile facute de Ilie Dumitrescu in repriza secunda au avut efect defensiv, din teren fiind scosi pe rand Radut, Kapetanos si Tanase, pentru a intra Bicfalvi, Pacurar si apoi debutantul Gardos.De cealalta parte, oaspetii au incercat cu disperare sa puna in pericol poarta Stelei, insa actiunile de atac ale Victoriei nu s-au finalizat cu suturi pe poarta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu